Sunday, December 13, 2015

PANETTONE JA JÕULUD

Panettone pole Eesti inimeste jaoks veel väga levinud jõuluroog, kuid ollakse näinud sellist kõrget kaunilt pakendatud keeksi ja seda PANETTONE ongi - Itaalia jõulukeeks. Pean tunnistama, et selle valmistamine on üksjagu aeganõudev ja seetõttu pole panettone just küpsetamise top 10-s. Vaev aga tasub end kuhjaga ära, sest pärast 16 tundi ja siis veel 6 tundi kergitamist, on tulemuseks väga mõnus õhuline rebitav sai, mis on kuhjaga rosinaid ja muud kraami täis. Ja loomulikult saab Cassatast seda imelist Itaalia jõulutraditsiooni ka koju tellida. 
Pean aga ausalt üles tunnistama, et esimene kord läks PANETTONE tegemine eriti korda, sest 24tunnise rosinate ja pohlade rummis leotamise asemel lebasid kuivatatud marjad seal 2 nädalat:) Seetõttu me oma esimest PANETTONET lastele ei soovitanud :)
Sel nädalal püüame oma kallitele lugejatele rääkida kõikidest meie jõulumagustoitudest natuke lähemalt. Nii et püsi lainel ja ole kursis. Kes soovib dessertide retsepte, siis me pole kitsid. 
Kaunist jõuluaja jätku!

No comments:

Post a Comment