Friday, October 23, 2015

PASTATEGU CASSATAS

Pastaroad on kahtlemata iga Itaalia restorani menüüs vägagi tähtsad. On inimesi, kes ütlevad, et õige Ristorante Italiano pakub ainult kohapeal tehtud värsket pastat. Eks igal on õigus oma arvamusele, aga Itaalia tippkokad nendivad, et asja paneb ikka paika kaste. Tomatipõhine kaste on parim kuivatatud pastaga, kuid koorepõhine jälle värskega. Põhjus on väga lihtne - koorekaste imbub värske pasta sisse paremini.
Seetõttu on Cassatas ka kasutusel mõlemat tüüpi pastaroad. Naljakas sõna - pasta. Meie jaoks eesti keeles pasta on ju midagi, mida saab määrida ja makaron on makaron. Kuigi jah, kulinaarses maailmas maceroni on ainult ühte tüüpi pasta. Igakord, kui ma kirjeldan meie päevaroogi, olen dilemma ees, kas öelda KANAPASTA koorekastmes, mis kõlab natuke nagu kanast tehtud määrdepasteet ja kuidas sa selle veel kastme sisse paned? Või oleks ikka õigem öelda PASTAROOG KANA ja KOOREKASTMEGA, arusaadavam küll, aga pikk ja lohisev.  Mine sa võta kinni, kuidas siis parem oleks. 
Üks klient kunagi kaebas, et tema koorekastmes lõhepasta küll al dente ei ole, penned on täiesti pehmed. Mäletate, koorekaste ja värske pasta sobivad kõige paremini. Ja sõbrad, al dente on AINULT kuivatatud pasta termin. Värske pasta on oma olemuselt pehme, sest see on VÄRSKE, nii et al dente see kuidagi olla ei saa. Kodus tehtud pasta maitseb hoopis teistmoodi, sest kodus saame me üldiselt teha ainult munapastat.
Allpool väike video Cassatas toimunud pastateost. Nii nad valmis saavadki:)

No comments:

Post a Comment